Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Enköpings SK HK Team 98/99 -old

13 december 2009
12:30

Enköpings SK C1

Referat: Wings HC Arlanda - Enköpings SK C1

Det blev seger i sista matchen innan juluppehållet, då ESK åkte till Pinbackshallen i Märsta för match mot Arlanda Wings. Segersiffrorna skrevs till 4-6 i en match som sannerligen inte var något för den med svaga nerver.

ESK imponerade stort i den första perioden där man ett tag spelade ut hemmalaget Wings. Hela fyra mål blev det, och det ena var snyggare än det andra från ett ESK som verkligen spelade ut och rättvist gick till periodvilan med ledning 1-4.

Arlanda drack dock raketbränsle i periodvilan och kom ut som ett helt annat lag i den andra perioden. Efter fyra minuters spel kom reduceringen till 2-4 (offside, eller?) och det dröjde inte ens 30 sekunder innan 3-4 var ett faktum.

ESK kämpade sedan tappert men kunde inte stå emot kvitteringen till 4-4, som kom efter 16.11. ESK uppträdde fantastiskt bra och började inte hänga med huvudena trots att man tappat en ganska stor ledning, och tack vare det kunde man till sist ändå bärga segern.

Först kom 4-5 genom Simon Eirelid efter ett fantastiskt förarbete av Andreas Quick. Sedan kom det definitivt avgörande 4-6 målet, snyggt placerat i krysset av en frispelad Tobias Smids.

Matchens kämpar är svåra att ta ut den här gången eftersom alla gjorde en mycket bra insats. Men som vi sagt tidigare så vill vi lyfta fram någon som höjer sig lite över sin egen nivå och det gjorde Kevin Josefsson verkligen idag. Men som sagt, vi skulle ha kunnat skriva upp fyra-fem namn till med tanke på dagens kämpainsats.

ESK har nu spelat färdigt innan juluppehållet. Man har just nu en match mer spelade än alla andra lag, men det beror på att ESK vilar i sista serieomgången nästa helg. Just nu innehar man sjätteplatsen i tabellen (sista slutspelsplatsen) men beroende på resultaten nästa helg kan man falla en eller två placeringar.

Facit hittills är i alla fall poäng i hälften av matcherna och det är ett jättebra resultat.

Arlanda Wings-ESK 4-6 (1-4, 3-2) Skott 25-17 (7-8, 18-9)